07 januari, 2023 - Webdesign 1 min. leestijd

4 gratis websites voor designers die je niet kan missen

Grafisch ontwerpers zijn altijd op zoek naar nieuwe websites waarmee ze betere en efficiëntere ontwerpers kunnen worden. We hebben vier gratis websites op een rijtje gezet om je op weg te helpen in de wereld van branding en grafisch ontwerp.

1. Unsplash

unsplash.com

Gratis stockfoto’s zijn moeilijk te vinden. Gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit zijn nog moeilijker te vinden. Maar niet op Unsplash. Unsplash biedt een grote en diverse bibliotheek met gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit, mogelijk gemaakt door een vriendelijke community van fotografen.

2. Coolors

coolors.co

Coolors is onmisbaar als je met ontwerpen werkt. Met tools variërend van gratis lettertypen, (trending) kleurenpaletten, een verlooppaletmaker en contrastcontrole, biedt Coolors een verscheidenheid aan broodnodige tools waar je binnenkort niet meer zonder kunt.

3. Ionicons

ionic.io/ionicons

Het vinden van de juiste iconen voor een project kan lastig zijn, dit is waar Ionicons om de hoek komt kijken. Meer dan 1.300 iconen, liefdevol met de hand gemaakt voor gebruik in web-, iOS-, Android- en desktop-apps. Gebouwd door het Ionic Framework-team, ze zijn allemaal gratis en open-source.

4. Google Fonts

fonts.google.com

Lettertypes kunnen een ontwerp maken of breken. Ze kunnen ook een van de duurste aspecten van elk project zijn. Daarom is deze directory met open source weblettertypen voor ontwerpers van Google een must-have. Alle lettertypen zijn gemaakt volgens de hoge normen die u mag verwachten van ’s werelds grootste zoekmachine.