people

Eddy
Vergauwen

Eddy is de Graphic Director van Monkeys at Midnight en eindverantwoordelijke voor alle communicatie.

Eddy is van opleiding Grafisch Vormgever en steeds bezig met vorm en kleur. Zijn aandacht gaat steeds uit naar een succesvol totaalplaatje: logo, huisstijl, branding, reclame, fotografie, website, sociale media… kortom, alles om op een professionele manier te communiceren – en dit binnen een welbepaalde tijd! Door zijn jarenlange ervaring kan hij op een snelle manier inspelen op de tendensen van de markt en de wensen van de opdrachtgevers. Ook kan hij daardoor de grote creatieve poel van zijn junior designers en freelancers op peil houden. 20 jaar geleden begonnen in de sector en nog steeds gepassioneerd bezig zijn met de job: “It keeps your mind healthy!”. Eddy heeft iets speciaal met Apple, houdt van avontuurlijk reizen, andere culturen, veel te lange filosofische gesprekken en zijn motor.

Robin
Borghgraef

Robin is Junior Graphic Designer bij Monkeys at Midnight.

Hij kwam er terecht na een opleiding publiciteit en probeert een frisse blik te werpen op vormgeving, fotografie en audiovisuele communicatie. Door zijn avontuurlijke aard, schuwt hij geen uitdagingen en bekijkt hij de zaken vanuit een nieuwe en creatieve invalshoek. Na al dat kijken, sprint hij met Eddy richting de deadlines en zorgt ervoor dat die gehaald worden. Hij is niet te stoppen en overschrijdt ook al graag eens een landsgrens. Maar duw een gitaar in zijn handen en hij is onverstoorbaar.

Kasper Stuart

Kasper is één van de oprichters van Monkeys at Midnight en tevens de Chief Creative Officer.

Zijn verantwoordelijkheden: strategie, marketing en creativiteit. Dezelfde belangrijke principes die hij zo’n 18 jaar geleden gebruikte bij het openen van zijn allereerste zaak liggen nog altijd aan de basis van de aanpak van vandaag. Hij is ongelofelijk gepassioneerd door de kracht van creativiteit en de invloed die ze heeft op het oplossen van commerciële zakelijke problemen. Door het verbinden van merken met mensen en het onvoorwaardelijke geloof in kwaliteit en continuïteit, heeft hij een aantal zeer succesvolle zaken en merken in de markt gezet op nationaal en internationaal vlak. Kasper is gebeten door reizen, surfen, wielrennen, yoga en alles wat met eten en drinken te maken heeft.

Kurt Hereygers

Kurt is reeds meer dan 15 jaar een succesvol interieurarchitect en designer.

In 2009 richtte hij zijn designbureau Not Before Ten op. Met zijn bureau realiseerde hij de afgelopen jaren het ontwerp van diverse succesvolle restaurants, bars, nachtclubs en winkels. Originaliteit, functionaliteit én een uniek design vormen altijd de basis van zijn projecten. Kurt is een conceptueel denker met een grote voorliefde voor grafische vormgeving en merkbeleving. De samenwerking met Monkeys at Midnight lag voor de hand omdat de grafische beeldvorming naadloos op zijn ontwerpen moet aansluiten. Zo komen projecten conceptueel sterker voor de dag, waardoor bijna altijd commerciële waarde wordt gecreëerd. Kurt is een begenadigd hobbykok en houdt van Duvel, reizen en goed gezelschap.

Bart Van de Cloot

Bart is de man van de online communicatie.

Hij is fan van Open Source Software, Android en Mobile first. Zijn gedrevenheid om alle tendensen te volgen én te begrijpen is bewonderenswaardig. Het schrikt hem dan ook niet af om omringd te worden door specialisten van programmeertalen en ‘content management systems’. Verstaat u het nog? Hij dus gelukkig wel. Door zijn brede opleiding slaagt hij erin de brug te slaan tussen wat mensen willen en wat de meest ideale manier is om die wensen in te lossen. Bart volgt alle projecten op, waardoor we bij Monkeys at Midnight snel kunnen schakelen om tot een perfecte site of applicatie te komen. In zijn vrije tijd gaat Bart graag lopen, fietsen en eten. Maar soms zijn de verhoudingen wat zoek…

Wendy Vercauteren

Wendy is freelance copywriter voor Monkeys at Midnight.

Met een brein dat graag overuren klopt, besloot ze destijds niet alleen rechten te studeren, maar vulde aan met een opleiding communicatiewetenschappen. Haar ambitie om mediajuriste te worden, heeft ze destijds laten varen. Maar in Wendy’s geval staan de beste stuurlui niet aan wal. Aan het roer van een Gentse arthouse cinema, alsook een culturele agenda in Gent en Antwerpen, legt ze de nadruk op vlotte communicatie, zowel online als offline. Haar liefde voor taal is hierbij de drijfveer. De sociale media kennen ondertussen zo weinig geheimen voor haar, dat ze het misschien ooit wel weer naar een goed ouderwets boek vertaalt. In haar vrije tijd maakt ze plannen voor de verbouwingen van haar woonboot en kruipt ze af en toe op haar koersfiets.

Robin Van Cleemput

Robin is freelance copywriter voor Monkeys at Midnight.

Van jongs af kribbelde hij blaadjes vol met doldwaze opstellen en verhalen. Tijdens zijn jaren als student taal- en letterkunde werden zijn schoolse schrijfsels noodgedwongen saaier en langer. Om zijn creatief ei kwijt te kunnen, begon hij dan maar met satirische artikels en muziekrecensies. 
Tussendoor raakte hij ook bezeten door de wondere wereld der sociale media, zowel recreatief als professioneel. Al die bagage brengt hij mee naar Monkeys at Midnight, waarvoor hij tekst aanlevert die dwingt tot lezen. Buiten zijn uren bluft Robin graag aan de pokertafel, slaat hij op een boksbal of verslindt hij muziek.

Sofie Mercier

Sofie is freelance copywriter voor Monkeys at Midnight.

Tijdens haar opleiding journalistiek ontdekte ze dat taal een speeltuin is: soms een plek om met woorden te jongleren, even vaak de plaats waar met letters, leestekens en concentratie het perfecte zandkasteel moet gebouwd worden. In columns, recensies en onuitgegeven brieven vond ze een uitlaatklep voor gedachten, waar eindredactie een tool werd om bepaalde neurotische trekjes mee te sussen. In een minder professionele context verandert de pen in een tekenpotlood en zijn dansende lijnen op een vel papier gereduceerd tot alleen nog maar dans.

Lennert Deprettere

Lennert is freelance fotograaf bij Monkeys.

Na zijn studies fotografie aan L’École Supérieure des Arts Saint-Luc de Liège, werkte Lennert Deprettere enkele jaren als studio- en locatiefotograaf voor verschillende agencies en bedrijven. Daarnaast is hij ook verbonden aan de opleiding fotografie van Luca School of Arts campus Narafi, Brussel. Sinds 2009 is hij freelance lifestyle-, interieur- en culinair fotograaf. Naast magazine- en publicitair werk, fotografeerde hij ondertussen een dertigtal kookboeken bijeen. En ook zijn interieurportfolio is rijkelijk gespijsd met notabele namen.  Hij misbruikt zijn fototoestel als ideaal excuus om in de betere hotels, café’s en restaurants rond te hangen! Elke combinatie van fotografie, een toffe locatie, lekker eten en funky mensen lijkt een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hem te hebben.

Mr. Mong

Illustrator pur sang die  de wereld liever zelf creëert.

Eén waarin humor, horror, aapjes, girls with curls en rock ’n roll zijn hart sneller doen slaan. Zelfs ons flink Wiske krijgt van hem een rauw randje en uit zijn hoge hoed tovert hij liever een zwart konijn. Tekenen doet hij zowel analoog als digitaal, zowel op een klein vel papier als op een grote muur. Met zijn vlotte lijnenspel tackled hij met andere woorden alles.

Davey “WAXX” Verhaeghe

Schilder, muzikant, dj,…
Een gestructureerde chaoot, een kei in vormgeving.

Hij schildert zowel op canvas als op karton, van klein formaat tot grote muren.
Zijn stijl is vrij abstract en zelden binnen de lijntjes. Hij hanteert geen filosofie maar des te meer emotie. Dat gegeven vind je terug in zijn gebruik van kleuren, ritmes en contrasten. Vierkanten, driehoeken en strepen domineren zijn werk.

Xavier Segers

The last dodo

Na verscheidene jaren gewerkt te hebben in een aantal Belgische reclamebureaus, verhuisde hij in 2014 naar Londen waar hij werkt als art director en grafisch ontwerper. Alles wat hij doet start met een volledig uitgedacht concept. Vandaar vertrekt hij op een kunstige reis om de thema’s en fijne kneepjes van het concept te verkennen met behulp van zijn multidisciplinaire achtergrond als kompas. Zijn doel? Om keer op keer inspirerend werk te brengen dat voor zichzelf kan spreken. Xavier is het gelukkigst als hij identiteiten creëert, illustraties tekent en een goed kopje koffie brouwt.

.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!